Our story – Bonki
"Jag stoltserade med att jag visste allt. Så fel jag hade" - Anton 44år
"Korten har lett till så många värdefulla samtal & nya insikter" - Tove 38år

Vår historia

Visste du att allt började med en saga? För över 30 år sedan började berättelsen om Bonkis äventyr. Den skrevs av en syster till en annan med intentionen att förklara känslor.

Huvudpersonen Bonki är på en resa i den förtrollade Eternal woods. Skogen är fylld av unika varelser. Berättad och omvandlad i decennier släpptes den som podcast år 2020. 

Sagan gjordes av ett barn för att förklara känslor. Allt vi gör har sitt ursprung i den. Med den som grund började vi skapa verktyg för att hjälpa barn att bygga upp emotionell intelligens. 

Karaktärerna från sagan hittar du i våra produkter.

Vilka är vi?

Lär känna oss

Att vara förälder är mycket lättare innan man får egna barn, eller hur är det man brukar säga?

Föräldraskap handlar såklart mycket om att hänga med i just ditt/dina barns värld och göra det bästa av det under resans gång. (Facit finns inte).

Efter några år som föräldrar insåg vi dock att verktyg behövs! Vi utvecklade våra produkter dels för att komma närmre våra barns känsloliv (och därmed kunna guida bättre) och dels för att ge dem bästa tänkbara start i livet - att få känna, kunna identifiera och uttrycka sina känslor är ju faktiskt det viktigaste som finns!

Här är vi!

Filippa Cekander

Den yngre systern vars känslomässiga kamp och oro som barn fick hennes äldre syster att skriva berättelsen om Bonki, Raga och Muffin.

Som vuxen bar Filippa med sig barndomsberättelserna och illustrationerna i en låda. Under en lång karriär som företagare, med resor över hela världen, lämnades teckningen av Bonki aldrig hemma. Bonkis närvaro var en påminnelse om att man kan vara rädd och modig på samma gång.

År 2020 bestämde Filippa att det var dags att dela med sig av sagan till världen och önskan att kunna hjälpa andra barn att förstå sina känslor blev hennes kall.

Emma Bernhardsson

Storasyster som redan som liten började skriva och illustrera berättelsen om Bonki, Raga och Muffin för att förklara för lillasyster att flera känslor kan bäras samtidigt.

Under åren har Bonki, Raga och Muffins värld expanderat och utvecklats. När Emma fick egna barn fortsatte de berättelsen tillsammans, med dem som medskapare.

Produkterna är utformade utifrån karaktärerna i Emmas berättelse och Emma är vårt kreativa geni. Hon skapar alla illustrationer till det vi gör och bygger världar för oss att kliva in i.

Malin Stenberg Hamilton

Malin är vår röst. Hon sätter ord på våra tankar och har varit fascinerad av människor och hur vi påverkas av livet så länge hon kan minnas. 

Gravid med första barnet upptäckte hon att den rådande normen kring relationer mellan barn och föräldrar var ganska föräldrafokuserad. Viljan att förstå och ifrågasätta hur vi bygger våra relationer och sökandet efter likasinnade började. 

Att bli förälder är att möta alla våra olika sidor, framförallt de vi inte ens visste fanns, och växa upp tillsammans med barnen. Fungerande kommunikation är det enda sättet att rädda världen och vi behöver en revolution. Låt oss börja med barnen.

Sofia Wigen Neye

Sofia är vår ordning och reda. Hon håller koll på saker och för oss framåt.

Som nybliven mamma slogs hon av hur lite handfasta verktyg det finns för föräldrar. Pekpinnar och goda råd, absolut, men inte något konkret att ta i. Som den rätt praktiska person hon är tilltalades hon av just detta- ett praktiskt redskap för att guidea på denna livets kanske mest utmanade resa. Om alla kunde utveckla ett mer empatiskt förhållningssätt till sig själv och andra, skulle världen se annorlunda ut. Det er en sån värld Sofia vill bo i, och denna värld hon vill vara med att skapa.

I samarbete med

Ida Welbourn

Legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut

Med dryga 20 års erfarenhet som psykolog, främst med barn/ungdomar, föräldrar och familjer, är Idas kunskaper ovärderliga för oss. Grunden i hennes arbete som psykolog och psykoterapeut är psykodynamisk teori, utvecklingspsykologi, anknytningsteori, affektfokuserad terapi, mentalisering och relationer.

Det är tack vare Idas erfarenhet, starka engagemang samt passion för barns känslomässiga välbefinnande som våra produkter är möjliga.

"Känslomässig medvetenhet är grunden för att bygga hälsosamma relationer i livet. Första steget är att identifiera och förstå dina känslor" - Ida Welbourn

Through adventures inside and out, we hope to create meaningful conversations, stronger relationships, and an increased understanding of one another.

Filippa Cekander