Our story – Bonki
"Jag stoltserade med att jag visste allt. Så fel jag hade" - Anton 44år
"Korten har lett till så många värdefulla samtal & nya insikter" - Tove 38år

Vår historia

Om Bonki

Bonki är huvudpersonen i vår saga och hon står för det vi brinner för att förmedla. Sagan som det vi gör alltid utgår ifrån, började för över 30 år sedan - berättad av en syster för en annan för att förklara känslor. 

Bonki är symbolen för att alla känslor är okej - att det är bra att känna. Hon står för att man kan känna olika känslor samtidigt och att man till exempel kan vara modig trots att man är rädd, eller stark trots att man känner sig liten. Man är inte antingen eller - man är SÅ mycket mer!

Bonki känner sig rädd och ensam och hon bär på en sorg men visar att man med hjälp av människorna man har runt sig, kan hitta nya sidor hos sig själv. Det betyder inte nödvändigtvis att rädslan försvinner - bara att det finns mycket mer än rädslan.

För oss står Bonki för att vi människor är komplexa brokiga små nystan av egenskaper och känslor, och att vi behöver varandra för att hitta rätt i en ibland snurrig värld! 

En fin symbol för det vi vill ge alla barn.

Vilka är vi?

Lär känna oss

Att vara förälder är mycket lättare innan man får egna barn, eller hur är det man brukar säga?

Föräldraskap handlar såklart mycket om att hänga med i just ditt/dina barns värld och göra det bästa av det under resans gång. (Facit finns inte).

Efter några år som föräldrar insåg vi dock att verktyg behövs! Vi utvecklade våra produkter dels för att komma närmre våra barns känsloliv (och därmed kunna guida bättre) och dels för att ge dem bästa tänkbara start i livet - att få känna, kunna identifiera och uttrycka sina känslor är ju faktiskt det viktigaste som finns!

Här är vi!

Filippa Cekander

Filippa är vår stabila grund som får saker gjorda. Hon har koll på produktion och försäljning. 2020 startade hon Bonki med sin syster Emma efter en lång karriär som företagare runt om i världen. 

Berättelsen om Bonki, som föddes ur Emmas vilja att förklara känslor för Filippa som barn, fick följa med under Filippas år ute i världen. Teckningen av Bonki låg i väskan som en symbol för att man kan vara rädd och modig på samma gång. Det blev sedan självklart att dela med sig av sagan till världen och önskan att kunna hjälpa andra barn att förstå sina känslor blev Filippas kall.

Emma Bernhardsson

Emma är vårt kreativa geni som står för design och produktutveckling. Hon skapar alla illustrationer till produkterna och bygger världar för oss att kliva in i. 

Produkterna är framtagna utifrån karaktärerna i berättelsen Emma skapade till Filippa som barn. Bonkis värld har under åren expanderat och utvecklats. När Emma själv fick barn fortsatte de berättelsen tillsammans, med dem som medskapare.

Malin Stenberg Hamilton

För pressrelaterade frågor och samarbeten, vänligen kontakta malin@bonkistudio.com 

Malin är vår röst. Hon sätter ord på våra tankar och har hand om kommunikation, PR och community.

Fascinerad av människans beteenden sedan barnsben upptäckte hon - gravid med första barnet - att den rådande normen kring barn/vuxen-relationer var ganska vuxenfokuserad.

Viljan att förstå och ifrågasätta hur vi bygger våra relationer och drömmen om att ge barn större utrymme väcktes. Fungerande kommunikation är det enda sättet att rädda världen och vi behöver en revolution. Från den utgångspunkten är Malin med och fortsätter skapa historien om Bonki. 

Sofia Wigen Neye

För information eller beställningar inom offentlig sektor kontakta sofia@bonkistudio.com

Sofia är vår ordning och reda. Hennes område är operations och nya marknader - hon har stenkoll på saker och leder oss i resan framåt.

Som nybliven mamma slogs hon av hur lite handfasta verktyg det finns för föräldrar. Pekpinnar och goda råd men inte något konkret att ta i. Som den rätt praktiska person Sofia är, drömde hon om ett redskap som kan guida på denna livets mest utmanande resa. Om alla kunde utveckla ett mer empatiskt förhållningssätt till sig själv och andra, skulle världen se annorlunda ut. Det er en sådan värld Sofia vill bo i, och den världen hon vill vara med att skapa.

I samarbete med

Ida Welbourn

Legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut

Med dryga 20 års erfarenhet som psykolog, främst med barn/ungdomar, föräldrar och familjer, är Idas kunskaper ovärderliga för oss. Grunden i hennes arbete som psykolog och psykoterapeut är psykodynamisk teori, utvecklingspsykologi, anknytningsteori, affektfokuserad terapi, mentalisering och relationer.

Det är tack vare Idas erfarenhet, starka engagemang samt passion för barns känslomässiga välbefinnande som våra produkter är möjliga.

"Känslomässig medvetenhet är grunden för att bygga hälsosamma relationer i livet. Första steget är att identifiera och förstå dina känslor" - Ida Welbourn

Through adventures inside and out, we hope to create meaningful conversations, stronger relationships, and an increased understanding of one another.

Filippa Cekander