Prata om rasism

Prata om rasism

Ämnet som trillade över mig när jag satte mig ner för att skriva..rasism. Ett ämne som jag tänker att man dessa dagar måste adressera. Borde ha adresserat mycket mer, innan. Men just därför - mer än någonsin - idag.

Efter en valrörelse och en (i skrivande stund fortfarande oklar) valutgång funderar många över hur vi bör prata om rasism med våra små. För jag tror inte att det liksom löser sig av sig självt, bara vi har goda intentioner. Samtalen måste ske.

Jag är dock långt ifrån rätt person att tala här. Bollen är inte min - jag är inte utsatt. Jag hade velat prata med någon (vuxen) om detta. Vuxen med andra perspektiv än mina. Hur pratar man med barn om rasism? Hur förklarar man för barnen som aldrig har blivit utsatta? Hur pratar man med dem som lever med det varje dag? Går det att inkludera dessa olika perspektiv i ett samtal? Det måste det ju göra! Men hur? 

Vilka verktyg finns? Är detta något skolan gör? Vad saknas? Jag vill verkligen öppna ett samtal om detta. Om du har tankar kring mina funderingar - vilka tankar som helst - maila mig på malin@ragaandmuffin.com (Kanske är detta ämne något du kan mycket om och kan tänka dig att skriva ett inlägg om här i bloggen?)