Intervju med Frida Lund

Intervju med Frida Lund

Frida Lund är författare och har skrivit fantastiska böcker om mat och vin. Frida bloggar på elle.se och poddar med Sofia Wood (pasta!) och Therese Krupa. Hon visar sin otroliga mat och annat fint och också personligt på instagram @_fridalund och på bloggen.

När vi förstod att Frida använder våra känslokort med äldsta barnet blev vi jätteglada! Att höra att korten gör skillnad i folks liv betyder ju allt. Vi ville såklart prata lite med Frida om det och om mammarollen, livet som förälder och känslor kring det.

"Att de ska inse att de är människor med fler dimensioner, det sa min psykolog en gång att det är de finaste man kan ge sitt barn, att en känsla som tex arg har så många bottnar, från irriterad, sur, arg till rasande, och samma sak med glädje. Känslokorten hjälper till med det."

- Hej Frida! Hur länge har du varit förälder?

 

Snart fem år. 

- Vi på Bonki tycker ju att känslosnack med barn är typ det viktigaste som finns. Men om vi fokuserar på förälderns känslor en stund - hur kände du inför att få barn och hur var känslorna när barnet kommit?


Oj, det var väldigt mycket känslor all over för mig, vi hade försökt få barn i tre år innan jag blev gravid med Florens så jag var rätt skraj under graviditeten men när han kom och den klassiska baby bluesen lagt sig var jag så otroligt kär.

 

- Vilka oväntade känslor upplever du som förälder?

 

I början oron att bebisen skulle andas, att man gjorde rätt. Sen var jag inte beredd på den starka kärlek jag kände för min förstfödda. - Jag har förstått att ni använder känslokorten hemma. Vill du berätta mer?

 

Jag älskar dom. De har gett upphov till så många fina samtal och det känns som jag gläntat på dörren till min sons inre. Så fint! 

- Vad önskar du att känsloprat med barnen hemma kan ge dem?

 

Att de ska inse att de är människor med fler dimensioner, det sa min psykolog en gång att det är de finaste man kan ge sitt barn, att en känsla som tex arg har så många bottnar, från irriterad, sur, arg till rasande, och samma sak med glädje. Känslokorten hjälper till med det.

 

Tusen tack Frida för att du delade med dig av dina tankar! Följ Frida på Instagram 

Du hittar känslokorten HÄR