Ringar på vattnet

Ringar på vattnet

Det är jättesvårt att skriva om att ge - att hjälpa och finnas för andra i jul, utan att låta präktig, snusförnuftig och verka duktig. (Jag gör ju alla fel i världen! Vem är jag att tala?)

Men ok, vad har vi? En värld som känns galen, ökad barnfattigdom och människor som stressar halvt ihjäl sig och köper julklappar för pengar de inte har. Ingen toppenutgångspunkt för att sitta lugnt i båten och titta på? Vi kan inte häpnas av tokigheterna och samtidigt köra vidare med vårt. 

Såhär tänker jag: det man gör får ringar på vattnet. Och perspektiven måste bli större. Vi kan absolut köpa julklappar för tusentals kronor och samtidigt swisha en summa till välgörenhet. Men det är att släcka småeldar. 

Jag tror att vi måste tänka längre än så. Förfäras vi av den iskalla världen så bör vi vara delaktiga i uppbyggandet av en ny, emotionellt intelligent generation. Varken jag eller någon annan kan ju säga till andra att sluta köpa julklappar (jag köper julklappar själv gubevars!) Men vi kan i alla fall tillsammans säga att ok! Vad kan vi göra för andra i jul? (Mer än att swisha). Hur kan vi visa barnen att vi på riktigt vill se en annan värld för dem och genom de handlingarna förhoppningsvis skapa möjligheter för dem att bygga en sådan? 

DET tror jag ger ringar på vattnet.

TIPS! Kolla där du bor om det finns sätt att aktivt stödja initiativ som hjälper barn i (t.ex) fattigdom nu i jul. Det finns SÅ mycket att göra och som vi alla vet behövs det, kanske mer än någonsin.