Gravid klänning

PENNY PARNEVIK OM ATT VARA MAMMA

Penny Parnevik är reality stjärna, podcast proffs, influencer och mamma till två barn. Vi lyckades haffa henne innan hennes och maken Douglas Murrays tredje barn föds. Vi pratade om att vara mamma, att sätta gränser för barn och, så klart, om att få syskon. Det vill säga, ett samtal om att vara mamma och det som hör till. Och visst känns det igen?

Penny Parnevik

” Även om jag tycker jag är en bra mamma så har jag också tusen grejer som jag vill göra bättre och det är okej! ”

Hur ser du på dig själv som mamma, vilken typ av mamma är du?

-Oj det är ju en ganska stor fråga! Jag identifierar mig själv väldigt mycket som mamma och känner mig stolt över min roll som mamma. Hemma hos oss är det fler ja en nej, mycket kärlek, men fortfarande struktur/boundaries för att förhoppningsvis skapa några grymma människor. Även om jag tycker jag är en bra mamma så har jag också tusen grejer som jag vill göra bättre och det är okej!

Penny Parnevik

”Jag älskar att hänga med mammor som göra saker annorlunda eller även mycket bättre än mig! Istället för att må dåligt så blir jag sjukt inspirerad!”

Vad har du själv för förebilder i ditt föräldraskap? (Och varför just den/de personerna?)

-Jag älskar att hänga med mammor som göra saker annorlunda eller även mycket bättre än mig! Istället för att må dåligt så blir jag sjukt inspirerad! Några som inspirerar mig som ni kanske känner till är min mamma, Celie Sparre, och Danijela Rundqvist.

Du väntar tredje barnet alldeles snart ju, grattis så kul! Pratar ni hemma med barnen om känslorna kring att få syskon?

-Vi pratar om baby i magen hela tiden!!! Eftersom att jag alltid längtat efter att bli mamma så tycker jag att det är så intressant mamma barn psykologi böcker och även poddar. Jag har fått mycket tips på hur man ska introducera en ny familje medlem och hantera alla olika känslor kring det. Just nu är det bara super glada och taggade känslor kring att baby kommer snart. Och vi försöker få båda barnen stolta i rollen som Big Brother och Big Sister!

Penny Parnevik

”Man ska alltid ge kärlek och värme OCH det är otroligt viktigt att lära barn om boundaries.”

Känns det viktigt för dig att vara en bra förebild och visa det som är på riktigt?

-Det känns SÅ viktigt. Men för det mesta gör jag bara min egen grej, lever mitt liv, och postar just det utan att tänka efter för mycket. Att ha en stor plattform är mycket ansvar som jag tar på allvar men för det mesta är jag vara tacksam att det ger mig möjlighet att leva ett flexibelt liv där jag kan njuta av min familj och min vardag. Jag önska jag kunde visa ännu mer ”riktiga” stunder men jag vill också ta hänsyn till mina barn och vad som känns okej att dela!

Vad tror du är det viktigaste vi kan ge våra barn? Hur tänker du att vi alla kan stötta våra barn till att växa upp och bli kloka vuxna?

Kärlek och struktur är det absolut viktigaste i min åsikt. Man ska alltid ge kärlek och värme OCH det är otroligt viktigt att lära barn om boundaries.

Om att vara mamma med penny parnevik